Canis Pugnax antik Roma ' da ABSOTO KORKUCU erken savaş köpeği.

 



Canis Pugnax antik Roma ' da ABSOTO KORKUCU erken savaş köpeği.

Onun adı dövüş köpeği anlamına geliyor; bu molos aşırı vahşetiyle karakterize ediliyor ve ihmalkar piyade birliklerinde teröre neden oluyor, Roma lejyonu özel birlikleri tarafından birkaç düzine sürünün savaş alanına götürülüyor.
60 kg ile 80 kg arasında ve düşmanın boynunu kırmak ve kırmak için atlayabilirdi.
Savaşçı olarak kullanıldılar, aynı materyalin ok ve kasetlerinden korunmak için deri plaka koruma ile kaplandılar; ateşle kaplanıp kalabalıkla uyum sağlamaya gönderildiler.
Aynı zamanda düşmanlarında ve atlarında keskin yaraları olan bıçaklar taşıyan ve konik görünümlü metalik dikenli deri kolyeler taşıyan bir kabuk türü de yerleştirildi.
Julius Caesar Britanya ' yı işgal ettiğinde bu tür köpekleri Fenikeliler tarafından sokulan köpeklerin soyundan buldu.
Romalı askerler bunlar karşısında şaşırdılar ve onlara önce sirkte ve sonra ordularda kullanılan ′′ Canis Pugnances ′′ isimleriyle isim verdiler.
Romalılar savaş, av ve gözetleme için imparatorluklarının farklı bölgelerinden köpekleri karşıya geçti ve eğitti. Canis Pugnax (′′ Savaş Köpeği ′′), hafif piyadelere saldırmak veya düşman hattında dağınıklığa neden olmak üzere eğitilmiş bir mastır.
İki ırk favorilerdi: Molossus veya Molossus (Epirus, Yunanistan), bugün büyük bölge gücü ve mizacı tarafından tükenmiş ve favori. Diğeri ise şu anki İtalyan mastini ya da Cane Corso ' nun atasıydı.
Lejyonlar, Canis Pugnax özel birimleri içerebilir ya da düzenli lejyonlara yardımcı lejyonlar oluşturabilir, yüzlerce ve köpek kohortları ile, Legio Auxilia olarak sınıflandırılmıştır.
Gladyatör köpekler mi?
Onları lejyonlarda kullanmanın yanı sıra Romalılar onları amfitiyatros arenasında kullandılar.
Bu tür etkinliklerde sadece erkeklerin dövüşmediğini söyleyen kaynaklar var. Başka savaş çeşitleri de vardı, sözde Venation, insan ve canavar ölümüne savaştı


























Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Köpek" kelimesinin kökeni

İstanbul köpekleri Hayırsız Ada'ya niçin gönderildi ?

Köpeğin Tarihçesi İlk çağlardan günümüze